Nga një pajisje mjekësore robotike që mund t’u mundësojë mjekëve kryerjen e ndërhyrjeve minimale invazive të zemrës për pacientët mijëra km larg, tek një maskë që një ditë mund të lejojë zjarrfikësit të shohin përmes tymit – 5G do të na bëjë më të zgjuar dhe më të sigurt.

5G në shëndetësi
Pajisja robotike e Corindus mund të shfrytëzojë 5G Ultra Wideband për të mundësuar një mjek për të kryer një ndërhyrje vaskulare robotike nga mijëra milje larg. Së bashku, ata kryejnë procedurën e parë telerobotike të simuluar në të gjithë vendin në një përpjekje për të treguar që teknologjia funksionon dhe mund të rrisë çasjën në kujdes shëndetësor dhe dhe të zvogëlojë kohën për trajtimin e pacientëve.

5G në siguri publike
Maska C-THRU, një ditë do të përdorë UI në një lidhje 5G UWB për të lejuar zjarrfikësit të shohin përmes tymit të krijuar nga zjarri. Maska gjithashtu mund të lejojë një ditë që kapja e videos AR të dërgohet përsëri në një qendër komande, duke i bërë zjarrfikësit më të sigurt dhe të vetëdijshëm për situatën.

5G në arsim
Teknologji gjithëpërfshirëse do të përdorët për të ndarë historitë e komuniteteve të nënpërfaqësuara. Shpejtë do të lansohet një aplikacion të realitetit të shtuar të mundësuar nga 5G Ultra Wideband për të lidhur studentët nga komunitetet e margjinalizuara me historitë e tyre kulturore.

5G në komunikacion
Së shpejti do të nisë një program testimi që përdor kamera të lidhura me 5G Ultra Wideband për të mbledhur të dhëna dhe rregulluar rrjedhën e trafikut me shpresën për të ulur nivelin e aksidenteve për këmbësorë në zero deri në vitin 2027.

Këto janë vetëm disa nga shumë përparësi të cilët i sjell teknologjia e shumë avancuar 5G.

NGN ofron edukim profesional, ku individët kanë mundësi të zhvillimit të aftësive të tyre në fushën e telekomunikacionit, vecanerisht në teknologjinë 5G.